1 februari – 31 mei: PREM wijkverpleging 2020

Wil je de PREM Wijkverpleging uitvragen? Wil je het kwaliteitskader in praktijk brengen en de ervaringen van je cliënten gaan meten? Dan ben je bij CareRate aan het juiste adres!

De uitvraag loopt vanaf 1 februari en sluit op 31 mei. Dit is de uiterste inleverdatum om de data bij de gegevensmakelaar en Zorgkaart Nederland aan te leveren.

CareRate kan je helpen bij de uitvraag en verzorgt deze zowel digitaal, op papier of met behulp van telefonische interviews. We regelen de aanlevering bij de gegevensmakelaar én Zorgkaart Nederland en ontzorgen je hiermee van A tot Z.

Download de brochure
PREM wijkverpleging verplicht

Wij zijn al sinds 2012 actief in het verbeteren van de thuiszorg, samen met de professionals uit de zorg. Wij hebben hierdoor veel ervaring met het concreet verbeteren van de zorg door gebruik te maken van de ervaringen van jouw cliënten via bijvoorbeeld de PREM (Patient Reported Outcome Measures).

Met CareRate gegarandeerd van:
 • Voldoen aan de verplichting van het kwaliteitskader
 • Snel en makkelijk de PREM uitvragen
 • Moderne software, ontwikkeld samen met zorgprofessionals
 • Volledige ontzorging van de techniek
 • Uitstekende en snelle support
 • Uitkomsten delen zonder lange rapporten
Waar we je bij kunnen helpen

Continu en kortcyclisch verbeteren | Concreet en aantoonbaar verbeteren | Feedback vragen | Voldoen aan de eisen van de PREM wijkverpleging | Uitdragen van waar je trots op bent

Inge Proost

Vragen?

Ik help je graag op weg!

06 21 89 70 76

[email protected]

PREM Wijkverpleging

PREM: Patient Reported Outcome Measures

 

De PREM Wijkverpleging moet in 2020 minimaal eenmaal verplicht worden uitgevraagd aan je cliënten. Het zijn ongeveer 20 vragen die zich enerzijds richten op verschillende aspecten van de kwaliteit van de zorg, en anderzijds op wat de achtergrond is van de respondent. Dit laatste om ervoor te zorgen dat jouw organisatie niet alleen kritischer wordt beoordeeld doordat de respondenten kritischer aangelegd zijn.

Bekijk de vragenlijst
PREM wijkverpleging

PREM wijkverpleging 2020

Samen de zorg verbeteren

Als je ons echt graag in een hokje wilt stoppen, kan je ons zien als een ‘meetbureau’. Wij gaan echter verder dan de traditionele meetbureau’s en geloven niet direct in meten=weten.

Na het opleveren van de resultaten kan er pas echt verbeterd worden. De praktijk leert dat dit een veel lastigere fase is, waardoor een meting vaak bij een meting blijft. Zó zonde! Want alleen meten = weten (plan/do), kost vooral tijd, geld en energie.

Met de software en training van CareRate ontdek je ook juist wat er al gewaardeerd wordt, en leer je het belang kennen van het delen van je verbeteringen. Met onder andere onze creatieve visuele Care Deelposters vervang je tevens de saaie lange verbeterplannen en onderzoeksrapporten!

Met CareRate kan je eenvoudig voldoen aan de PREM Wijkverpleging, maar heb je ook alles in huis om er daarna mee verder te gaan.

CareRate belofte
De CareRate software
 • In-huis ontwikkeld
 • Snelle support op maat
 • Gebruiksvriendelijk
 • Trainers uit de zorg
 • Meer over de software
Ons onderscheid
Sinds 2012 met onder andere
 • Focus op positiviteit
 • Vanuit de zorg ontwikkeld
 • Verder dan meten = weten
 • Deel je verbeteringen
 • Meer over CareRate

“Ik voel me weer veilig, verzorgd en deel van een groep. Ik ben weer om mensen gaan geven.”

Bewoner Avoord

"We zijn op een positieve manier directe cliëntenfeedback gaan verzamelen om op basis daarvan concrete verbeteringen te realiseren."

Medewerker Avoord
Lees het hele verhaal van Avoord - Zorg en Wonen

Verbeteren vanuit positiviteit!

De unieke en bewezen effectieve werkwijze van CareRate

Traditionele tevredenheidsonderzoeken kijken voornamelijk naar wat er fout gaat en wat er beter kan. CareRate richt zich in eerste instantie op wat er al heel goed gaat binnen een organisatie. Duik de parels van je organisatie op, en ga deze poetsen! Hiervoor hebben wij onze unieke ‘Parelduikreis’ ontwikkeld, een serie trainingen voor teams om te leren verbeteren met feedback. Door te starten met wat goed gaat, beloon je positief gedrag, en maak je de werknemers weerbaarder om later ook meer open te staan voor verbeterpunten en tips om de kwaliteit van hun zorg te verbeteren. Ondanks dat de PREM wijkverpleging verplicht is, garandeer je met CareRate dat je verder gaat dan slechts het halen van het vinkje.

 • Ontdek waar jullie cliënten al heel blij van worden
 • Creëer betrokken cliënten én medewerkers!
 • Onderzoek toont aan dat verbeteren vanuit positiviteit vele malen effectiever is dan vanuit wat je fout doet
NPS

Plan, Do, Check, Act... en Share!

De theorie van Deming.. Maar dan effectief voor jouw organisatie!

Wij stoppen niet bij Plan, Do, Check, (meten=weten) maar garanderen ook dat er actie op wordt ondernomen, en dat dit gedeeld wordt met zowel de organisatie als de cliënt die de feedback gegeven heeft. Dit is de PDCA + Share cyclus. Op deze manier gaan we samen voor aantoonbaar betere kwaliteit zorg, met de focus op Impact!

Kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst heeft gehoord wat er met uw ingevulde vragenlijst is gebeurd? In de meeste gevallen wordt er geen terugkoppeling gegeven op tips of complimenten die door mensen gegeven worden tijdens het invullen van een vragenlijst. In ons dashboard komen alle opmerkingen in een overzicht te staan, en wordt hierbij aangegeven of hier reeds op is gereageerd. Wanneer mensen een reactie krijgen op hun tip of opmerking zijn zij vaak blij verrast en zullen zij een volgende keer een vragenlijst sneller en bewuster invullen.

Download de brochure

De Care Deelposter

Voorkom lange onderzoeksrapporten waar te weinig mee gebeurd

Na het meten van de PREM wijkverpleging is het enerzijds verplicht, maar met de Care DeelPoster ook nog eens heel leuk om de resultaten te delen met je cliënten en je medewerkers! Waar meestal lange onaantrekkelijke rapporten worden geschreven die niet worden gelezen, vervangt CareRate dit voor deze visueel aantrekkelijke DeelPoster.

Het delen van de uitkomsten is heel belangrijk en wordt vaak onderschat, maar  waarom zouden medewerkers en cliënten een volgende keer deelnemen als ze niet weten wat de vorige keer heeft opgeleverd? Door het delen van de uitkomsten en verbeteringen betrekt u cliënten en medewerkers bij het traject. Deze betrokkenheid is essentieel bij het verbeteren op korte en lange termijn en de respons voor de toekomst!

 • Hang de DeelPoster op in je organisatie
 • Geef de DeelPoster mee naar cliënten
 • Deel de DeelPoster prominent op je website

Als gebruiker van CareRate zijn de deelposters eenvoudig en automatisch vanuit de software in te vullen. Heeft u náást de applicatie en de uitvraag meer hulp nodig in de teams? Onze begeleiding garandeert een ingevulde Care Deelposter per team, zo niet crediteren we u de factuur. 

Neem een kijkje in het algemene Dashboard. Het PREM dashboard is op aanvraag te bekijken!

De CareRate Software

Modern, gebruiksvriendelijk en geheel in-huis ontwikkeld

Verzamel eenvoudig feedback, hou het overzichtelijk bij in het dashboard, maak verbeterpunten aan en los deze op in het verbeterbord en koppel de verbeteringen terug. Alles in één omgeving! Met de moderne webapplicatie van CareRate heb je alles in huis om eenvoudig dagelijks feedback te vragen aan je patiënten of cliënten.

 • Ontvang complimenten via het complimentenbord
 • Verbeter stapsgewijs via het verbeterbord
 • Krijg snelle en uitgebreide support
 • Help meedenken in de verdere ontwikkeling van de software*

*Via bijvoorbeeld onze gratis inspiratie en brainstorm workshops!

Veelgestelde vragen

Met veelgegeven antwoorden 😉

Kunnen teams zelfstandig aan de slag?

Ja! Wij zijn van oorsprong gestart vanuit de teams zelf, en ontwikkelen ons nu ook door met behulp van de teams, met onder andere onze gratis workshops.

Elk team krijgt zijn eigen omgeving waarin zij zelf rechten en rollen kan instellen. Per dag kunnen er eigen vragen ingesteld worden, waardoor er altijd op de actualiteit kan worden ingespeeld. Op deze manier ga je met CareRate transparant aan de slag, doordat de gegevens niet alleen maar bij het kwaliteitsmanagement beschikbaar zijn. Hierdoor worden medewerkers meer betrokken, horen zij eerder wat zij goed doen, en gaan zij met meer plezier naar hun werk.

Wat zijn de kosten om te werken met CareRate?

Omdat wij onze diensten en producten deels op maat maken en speciaal afstemmen op jouw wensen, hebben wij nog geen standaard prijslijst. Neem voor een prijsindicatie gerust vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier! Wij werken hard aan een gestandaardiseerde prijslijst voor extra gemak en transparantie.

Is werken met CareRate veilig?

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom zijn wij zowel ISO/IEC 27001:2013 als NEN 7510:2011 gecertificeerd, voldoen wij aan de nieuwe AVG wet en nemen wij vele aanvullende maatregelen om de veiligheid van alle gegevens te garanderen. Wij hebben hier in geïnvesteerd, omdat wij privacy erg op prijs stellen en zodat jij met een veilig gevoel van onze services gebruik kunt maken. Neem gerust contact met ons op wanneer je specifieke vragen hebt, we helpen je graag!

Stuur zelf een vraag in!

Startinformatie Aanvragen CareRate

Vinden we leuk! We helpen je graag op weg.

We komen graag met je in contact. Vul onderstaand formulier in en vermeld waar je CareRate voor wilt gaan gebruiken. Dan nemen wij contact met je op!
Of neem direct contact met ons op via: 06 21 89 70 76


30% terug van licentieprijs!

Na het delen van een deelposter

Wij zijn zo gek op verbeteringen, dat we iedereen willen stimuleren om het meeste uit hun verbeteringen te halen. Wanneer jullie een ingevulde Care Deelposter met ons delen, krijgen jullie 30% terug van de licentieprijs!

Of kijk gerust nog even verder

We zullen op je wachten!

Meer over onze verbeterfilosofie
Lees ervaringen van huidige gebruikers
Het gezellige team achter CareRate
Kom eens op de koffie, wij trakteren!