Referenties > LUMC deelt patiëntervaring na bezoek ziekenhuis

LUMC deelt patiëntervaring na bezoek ziekenhuis

30 juli 2018 – Auteur: Maaike Zweers 

Steeds vaker worden patiënten gevraagd om na een ziekenhuisbezoek hun ervaringen te delen. Voor patiënten is niet altijd inzichtelijk wat de uitkomsten zijn van zo’n enquête en tot wat voor verbeteracties de uitkomsten hebben geleid. Het LUMC gaat de resultaten delen op de website en op de poliklinieken.

Het meten van patiëntervaringen is voor het merendeel van de afdelingen van het LUMC onderdeel van de dagelijkse praktijk. Op de poliklinieken wordt hiervoor gebruik gemaakt van een korte enquête met vijf ziekenhuisbrede vragen en maximaal vijf vragen die door iedere polikliniek zelf worden geformuleerd. Patiënten krijgen inzage in zowel de ziekenhuisbrede uitkomsten als in de uitkomsten van de individuele poliklinieken.

“He adds, “As much as Pfizer and Eli Lilly are very aggressive in clinical trials, it is very difficult for us to get our drugs approved because we have to prove efficacy. So online pharmacy and some other products are being put through the FDA process.

Uitkomstenposter

De uitkomsten worden teruggekoppeld via een uitkomstenposter met daarop de onderdelen: ‘Wat gaat goed?’, ‘Wat kan beter?’, ‘Waar wij aan werken’ en een rapportcijfer met eventueel daaronder een quote van een anonieme patiënt.

Centrale plek

Patiënten zien de enquêteresultaten van de polikliniek die ze bezoeken terug via posters die op een centrale plek op de polikliniek hangen. De poster wordt door iedere polikliniek zelf geüpdatet op basis van de ervaringen van hun eigen patiënten. De ziekenhuisbrede uitkomsten worden getoond op de website www.lumc.nl/betermeter. 

Lees het artikel op de site van qruxx.