Over CareRate

Ons stip op de horizon is om de hele zorg in Nederland patiënt- en cliëntgerichter te maken op een positieve wijze samen met zorgorganisaties en diens patiënten/cliënten. Dit doen wij op een wijze die goed is voor de medewerker en efficiënt is voor de zorgorganisatie. De resultaten en succes is enorm, zo’n 10.000 patiëntervaringen per jaar en ruim 500 verbeteringen worden jaarlijks gerealiseerd door o.a. het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Hogere tevredenheid met behulp van innovatie en een visie en bewezen methode

Enerzijds bieden wij een innovatieve Applicatie, en anderzijds helpen wij organisaties om continue verbeteren te borgen binnen de teams. Dit doen wij onder andere met onze ParelPoetsFilosofie. Deze is erop gericht dat wij ‘verbeteren’ leuk maken, en anderzijds patiënttevredenheid en patiëntbeleving (weer) van de vloer maken. Immers wát levert een hogere patiënttevredenheid op? Als tevredenheid is ondergebracht bij een kwaliteitsmedewerker of dat medewerkers zich betrokken en verantwoordelijk voor de patiënttevredenheid zijn? We geloven in een ‘bottom up‘ benadering i.p.v. een ‘top down’ benadering met duidelijke organisatiedoelen. Deze methode sluit ook helemaal aan, aan bijvoorbeeld het gedachtegoed van ‘Verdraaide Zelforganisatie’.

Onze kernwaarden

Ons team kenmerkt zich doordat we allemaal een corporate achtergrond hebben. Echter waren wij bezig het verschil te maken? De wereld beter aan het maken? Nee! Wij willen de wereld een beetje beter en mooier maken op een manier waar we zelf 100% achterstaan! Waarbij waardecreatie op de eerste plaats staat. Wij staan voor maximale klantgerichtheid, out of the box innovatie en dat alles met een flinke dosis fun!

zorginstellingen een Feedback en Verbeter app waarmee afdelingen op een heel laagdrempelige en gemakkelijke wijze patiëntenfeedback kunnen verzamelen om de zorg op eigen afdeling te verbeteren. Afdelingen en medewerkers zien direct uit eerste hand de patiëntwaardering over de eigen geleverde zorg. Hierdoor kunnen zij zichzelf, samen met de patiënt heel gericht en direct verbeteren, zelf naar de patiënt reageren, verbeteracties koppelen en deze delen met de organisatie.

Wat CareRate onderscheidt van gangbare patiënttevredenheidsonderzoeken (bijv. CQI):

  • Maakt feedback ‘ACTionable’ (e-mail alerts/dashboard/reportages etc.).
  • Creëert een communicatieloop; medewerkers kunnen patiënten laten weten wat er met de feedback en suggesties is gedaan.
  • Voorkomt versnippering, door het organisatie breed borgen van patiëntervaringen, suggesties en vooral verbeteringen.
  • Is een ‘private’ verbeterinstrument (100% eigenaarschap) waarbij iedere afdeling zijn eigen patiëntvragen kan stellen en beheren, echter mét behoud van organisatie brede benchmarks.
  • Geeft de mogelijkheid tot het intern delen van gerealiseerde verbeterpunten en oplossingen, waardoor afdelingen van elkaar kunnen leren. Wat een verbeterlus faciliteert.

Het ontstaan

CareRate is ontstaan uit DineRate, om restaurant en hotels te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en gastbeleving. Met succes hebben alle deelnemende restaurants & hotels hun gerechten en services dankzij DineRate kunnen verbeteren. Zo kunnen zij precies achterhalen voor welke gerechten en diensten hun gasten terugkomen. Oftewel waar maken zij echt het verschil mee dat de gast weer terugkomt! Niet voor niets hebben deze restaurants een verbeterde gastrelatie en meer vaste gasten gekregen!

Het Medisch Centrum Haaglanden Bronovo startte als eerste met CareRate.  Zij waren al sinds 2007 bezig met de verandercultuur ‘U maakt ons Beter’, waarbij patiëntenfeedback centraal staat voor hun 2 ziekenhuizen. Er is voor CareRate gekozen omdat ieder team of afdeling zelf en gericht de eigen patiënttevredenheid en tevredenheid kon verhogen.

CareRate maakt het mogelijk om alle specifieke gegeven feedback per afdeling real-time aan de specifieke afdeling terug te koppelen. Inmiddels wordt er al in 6 ziekenhuizen succesvol gebruik gemaakt van CareRate.

Lees meer over CareRate.

Parels duiken